Poloshirt stylingtips voor haar

Hoewel het poloshirt nooit echt weggeweest is uit het modebeeld, heeft het de laatste jaren toch flink aan populariteit gewonnen. Het poloshirt van Lacoste past het beste in het vrij grijze en brede “smart casual” stijlgebied. Door de combinatie met andere kledingstukken en accessoires kun je je shirt outfit steeds een andere uitstraling geven.

  • Hoe eenvoudiger, hoe beter. De tip is van toepassing op elk poloshirt, van even wit tot poloshirts met een patroon.
  • Beginnend met de katoenen tint en eindigend met een mogelijk patroon. Het poloshirt zoals bij oorsprong bedoeld werd, stond voor eenvoudige elegantie en eenvoudige lijnen. Daarom passen rustige tinten en patronen het beste bij dit klassieke shirt. Als je dus voor een patroon kiest met bijvoorbeeld strepen, dan kun je het beste een model kiezen met maximaal twee kleuren erin verwerkt.
  • Poloshirts horen goed te passen qua maat. Een poloshirt dat strak zit, komt geen enkele lichaamsbouw ten goede, Een poloshirt is ook niet bedoeld om als oversized item te dragen. Neem je gewoonlijke eigen kledingmaat en dan zit je goed, – Het poloshirt is niet bedoeld om met een opstaande kraag te dragen (vandaar ook de softe kraag), tenzij dat echt nodig is. Gezien de context waarin het shirt ontworpen is, kun je dan denken bijvoorbeeld aan situaties waarin je je nek wilt beschermen tegen teveel zon.
  • Poloshirts onder een blazer of een colbert zijn meestal geen stilistisch match, maar met geduld en aandacht voor detail kun je wel een formule vinden, die wel werkt. Wat wel goed werkt in combinatie met een poloshirt is de vest of een trui met V-hals.
  • Accessoires maken een groot verschil in de uitstraling van je outfit. Experimenteer dus met petjes, zonnebrillen, riemen en sjaaltjes.
  • Leen de preppy look van de jongens met een wit of navy shirt en een nonchalante broek met wijde pijpen.
  • Een polo shirt maakt een hele goede match met een (kort) jeansrokje.
  • Een zwarte of donkerblauwe skinny spijkerbroek en een wit of zwart poloshirt geven je precies de eenvoudige elegantie die Lacoste oorspronkelijk beoogd heeft.
Lacoste Sneakers