Meer Lacoste

Ook Lacoste heeft te maken met veel namaak op de markt, zoals inmiddels alle luxe en populaire merken vergaat. Wil je weten of je met de kwaliteit van de echte Lacoste te maken hebt of met namaak? Wij hebben een aantal aanwijzingen op een rij gezet voor je:

  1. De krokodil op de logo heeft (bijna) altijd een witte achtergrond (uitzondering: Lacoste Vintage) en de details van de krokodil (zoals oog, klauwen en staart) zijn goed zichtbaar en gedefinieerd. De bek is langwerpig en smal (de bovenkaak is duidelijk smaller dan de onderkaak). De kleur van een echte Lacoste krokodil is donkergroen met uitzondering van de Vintage.
    Nep Lacoste logo’s zien er vaak cartoon-achtig uit, hebben een grove tekening (de details van het oog, staart en klauwen zijn nagenoeg afwezig of helemaal afwezig) en zijn lichter van kleur.
  2. De krokodil van een echte Lacoste wordt vastgemaakt door middel van een zogeheten blind stiksel, waarbij de steekdraad zo goed als onzichtbaar is. Bij een namaak logo zie je meestal uitstekende draadjes of ribbetjes rand de randen van de logo. Ook aan de binnenkant van de artikel moet de logo geen rommelige indruk maken. De stiksels zijn nauwelijks zichtbaar en ‘clean’ bij een echte Lacoste.
  3. De knopen van Lacoste zijn altijd verticaal vastgenaaid. De knopen hebben 2 gaatjes verticaal uitgelijnd.
  4. Een echte Lacoste heeft parelmoeren knopen, eenvoudig en glanzend, zonder strepen, deukjes, ribbels of dat soort onvolmaaktheden. Parelmoeren knopen zijn dan ook bijna nooit dezelfde en je merkt kleine verschillen als je ze goed van dichtbij bekijkt. Een nep Lacoste heeft plastic knopen.
  5. De stof van een echte Lacoste product is van zeer goede, stevige kwaliteit. Als je je hand legt aan de achterkant van de stof en je kunt je hand zien, dan grote kans dat je met namaak te maken hebt. Ook is vaak de typische “petit pique” pattern van Lacoste een aanwijzing.
  6. De label van het origineel bevat altijd de maat van de artikel in cijfers (bijvoorbeeld 36 of 40). Namaak geeft vaak de maat aan middels S, M of L. De label is heel netjes gestikt zonder losse draadjes of rimpels. Vaak heeft het artikel een tweede tag onder de eerste tag met de Made in – mededeling. Meestal wordt het artikel gefabriceerd in Peru of El Salvador, zelden in Frankrijk. Je leest dan: Designed in France Made in Peru (of El Salvador en (zelden) France)

Wist je dat Lacoste ook een Limited Edition van 1775 items heeft waarop de overbekende logo met de krokodil vervangen is door 10 bedreigde dieren zoals de rhino en de dolfijn? Elke serie die een dier vertegenwoordigt, bevat net zoveel stukken als het aantal dieren die nog in leven zijn. Deze poloshirts zijn in het wit. De kleur van hoop?